Over ons

Rederij Peters is gevestigd in Ommen en is een familiebedrijf dat al meer dan 60 jaar bestaat. Claudia en Christiaan Peters, dochter en zoon van Henk en Silvia Peters, hebben het bedrijf in 2011 overgenomen van hun ouders. Jarenlang organiseert Rederij Peters & Vechtdal Events de leukste dagjes uit op het water en op het land met maar één doel: ''onze gasten een onvergetelijke dag bezorgen!''

Wat doen wij?

Rederij Peters

Bij Rederij Peters beleef je spetterende dagjes uit op het water! Onze kano-afzaktocht is de mooiste kanotocht over de Regge en de Vecht. Maar ook zelf een paar uurtjes kanoën in onze Canadese kano's of kajaks is mogelijk. Stap voor iets meer ontspanning in een van onze (elektrische) sloepen of vaar mee met onze rondvaartboot Queen of Vechtvalley. Kortom: genoeg te bleven om een heerlijk dagje uit te waaien op het water!

Vechtdal Events

Bij Vechtdal Events beleef je de leukste dagjes uit op het land. Van gezinsuitjes tot complete familiedagen of bedrijfsuitjes. Vechtdal Events heeft alles in huis om er een onvergetelijke dag van te maken. Wij bieden activiteiten aan die leuk zijn voor jong en oud. Ontdek het prachtige Vechtdal door een tour op onze E-Trikke, Funbike of Kickbike of ga de strijd met elkaar aan in één van onze escape rooms. Maak jullie bedrijfsuitje, familiedag, vriendenuitje of gezinsuitje compleet met een gezellig hapje&drankje of een heerlijke BBQ op een heel mooi plekje voor jullie alleen. Kortom: wij organiseren graag een onvergetelijke dag voor jullie!

Trouwen in Ommen

Wij organiseren met heel veel liefde de mooiste bruiloften op onze trouwlocatie aan het water. Met passie voor ons vak bezorgen wij onze bruidsparen de mooiste dag van hun leven. Alle bruiloften bevinden zich buiten aan het water en in de grote stretchtent. Altijd in een gezellige, romantische festivalsfeer met een persoonlijke touch van het bruidspaar. Passie voor ons vak!

Geschiedenis

1961 - Watersport de Vecht wordt gekocht door Anna en Jan Peters. De opa en oma van Claudia en Christiaan. Ze zijn zelf woonachtig in Nijmegen, waardoor ze elke dag de rit naar Ommen moeten afleggen. Ze hebben bij watersport de Vecht een rondvaartboot, houten kano's en roeiboten.

1962 - Op 14 mei 1962 zijn Anna en Jan Peters van start gegaan met de bootverhuur.

1978 - Henk Peters, de zoon van de toenmalige eigenaren, koopt samen met zijn vrouw het watersportcentrum over en noemt het Rederij Peters.

1986 - Er worden rondvaarten gemaakt met het nieuwe schip ‘Stadt Ommen’.

1990 - Er is brand aan boord van het schip. Rondvaartboot ‘Stadt Ommen’ gaat verloren. Een nieuw schip wordt gebouwd en krijgt de naam ‘Queen of Vechtvalley’.

2011 - Dochter Claudia en zoon Christiaan Peters nemen Rederij Peters over van hun ouders Henk en Silvia.

2015 - Vechtdal Events wordt opgericht om meer activiteiten aan te bieden dan alleen de bootverhuur van Rederij Peters.

2016 - Het schip 'Semper Avanti' (altijd vooruit) is naar eigen ontwerp en met vrijwel alleen oude scheepsvoorwerpen tot escape room omgebouwd. De escape room heeft als thema: 'Pompen of Verzuipen'. Het bovendek van het schip dient als terras.

2018 - Het perceel naast het kantoor wordt gekocht om te fungeren als recreatie- en evenemententerrein voor Vechtdal Events.

2019 - Een nieuwe escape room is realiteit: 'Bush Battle Vechtdal'. Het thema is Expeditie Robinson, met kamp noord en kamp zuid. De escape room bevindt zich op het nieuwe perceel van Vechtdal Events.

2020 - Het perceel van Vechtdal Events wordt steeds verder uitgebreid als recreatieterrein. Voor zowel grote als kleine groepen, perfect voor de leukste bedrijfsuitjes en familiedagen.
Tevens is trouwen in Ommen in het leven geroepen. Met de grote stretchtent, een strandje aan het water, prachtige bloemenvelden en een eigen kas worden de mooiste festivalbruiloften georganiseerd.