In het voorjaar (vanaf 1 april 2023) starten onze wateractiviteiten weer.

Geniet van de mooiste kanotocht over de Regge en de Vecht. Samen peddelen jullie in onze Canadese kano of kajak door de prachtige, rustige natuur van het mooie Overijsselse Vechtdal. Onderweg zijn er veel mooie plekjes om te picknicken of te zwemmen.

Een spetterend dagje uit!

De mooiste kanotocht van Ommen is de afzaktocht Regge/Vecht. Een spetterend dagje uit om samen met jouw gezin, vrienden of collega’s te doen! ’s Morgens brengen wij jullie naar de laatste stuw in de Regge, het startpunt van de afzaktocht.

Bij het startpunt geven wij jullie enkele instructies en vervolgens zakken jullie de rivier af. Door de prachtige natuur van Ommen kanoën jullie op jullie eigen gemak terug naar Rederij Peters. Gemotoriseerde vaartuigen zijn op de Regge niet toegestaan, dus jullie kunnen in alle rust genieten.

Prachtige omgeving

De tocht heeft een lengte van ruim 12 kilometer. Onderweg zijn er genoeg mooie plekjes om aan te leggen en te picknicken langs de waterkant. De waterkwaliteit van de Regge en de Vecht is goed, je kan er dus gerust een frisse duik nemen om een heerlijk stukje te zwemmen. De afgelopen jaren is er veel gedaan aan natuurontwikkeling langs de Regge. Het resultaat is een prachtige natuurlijke omgeving, waar zelfs de ijsvogel zich thuis voelt.

Kano afzaktocht

Tussen 9:00 uur en 11:30 uur brengen wij jullie vanaf Rederij Peters naar het startpunt toe. Wij vertrekken per halfuur en in onze bus zijn 12 plekken per tijdsblok beschikbaar. De meeste gasten doen ongeveer 3 uur tot 3,5 uur over de tocht, maar jullie mogen er in principe zolang over doen als jullie willen!

Bent u met meer dan 12 personen, neem dan contact met ons op via (0529) 45 19 24.

Canadese kano of kajak

Wij beschikken over 21 Canadese kano's Deze aluminium kano’s zijn het stabielst in hun soort, geschikt voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen. Ook beschikken we over 8 stabiele 1- en 4 stabiele 2-persoons kajaks.


Alleen bij regen en/of bij onweer is het kanoverhuur kosteloos te annuleren. U kunt uw reservering verplaatsen naar een andere datum of u ontvangt van ons een voucher.

Wat is het verschil tussen een Canadese kano en een kajak?

Een Canadese kano is een open kano met een steekpeddel (een enkel blad). Tevens zit je wat hoger op het water en is de kano voor maximaal 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen tot 12 jaar.

Een kajak ligt lager op het water waarbij je zit in een kuipzitting. Bij een kajak maak je gebruik van een peddel met aan iedere kant een blad. Wij hebben 1-persoons en 2-persoons kajaks ter beschikking.

Hoe lang duurt de tocht ongeveer?

De meeste gasten doen er ongeveer 3 tot 3,5 uur over, maar jullie hebben in principe de hele dag de tijd. Jullie moeten om 17:00 uur terug zijn.

Zijn er zwemvesten aanwezig?

Voor deelnemers die geen zwemdiploma hebben, hebben wij gratis zwemvesten beschikbaar.

Mogen wij eigen picknick spullen meenemen?

Eigen catering meenemen is toegestaan. Voor een schoon milieu dienen jullie wel jullie eigen afval mee te nemen, dus wij vragen jullie dit niet rond te laten slingeren in de natuur.

Tijdens de tocht komen jullie 1 restaurant tegen waar jullie kunnen lunchen, borrelen etc.

Kan iedereen deelnemen aan de afzaktocht?

De tocht is toegankelijk voor iedereen qua conditie. Jullie kunnen op eigen tempo kanoën. Het grootste gedeelte van de tocht gaat met de stroming mee. Alleen de laatste twee kilometer op de Vecht hebben jullie de stroming tegen.

Mogen wij overal aanleggen?

Nee, jullie kunnen niet overal aanleggen. Sommige gebieden zijn privé eigendommen of is een rustgebied voor dieren. Deze gebieden worden door middel van een bordje met "verboden aan te meren" of "rustgebied niet aanmeren" aangegeven.

Waar kunnen wij onze waardevolle spullen opbergen?

Waterdichte tonnetjes zijn gratis beschikbaar.

Mogen wij een hond meenemen in de kano?

Ja, in de Canadese kano is er genoeg ruimte om een hond mee te nemen. In de 1- en 2-persoons kajaks is dat, vanwege de ruimte, niet mogelijk.

Hoe werkt annuleren met een voucher?

Bij regen en/of bij onweer mag u kosteloos het kanoverhuur annuleren. U kunt er voor kiezen om uw reservering te verplaatsen naar een andere datum of gebruik te maken van een voucher. De waarde van deze voucher is gelijk aan het reeds bestede bedrag. U kunt met deze voucher dezelfde activiteit op een ander moment boeken of een andere leuke activiteit bij Rederij Peters / Vechtdal Events boeken! De voucher is 1 jaar geldig na uitgifte.

Activiteit gesloten

  • 26 september 2022 tot en met 31 maart 2023
  • 29 september 2023 tot en met 31 maart 2024

Maak uw keuze

Tijdsduur uitje
Selecteer de gewenste tijdsduur

Starttijd & eindtijd

Welke datum

Opmerking

Totaal
incl. BTW
Ik ga akkoord met en met
Prima bedrijf, goed personeel en erg vriendelijk, goed schoon en alles onderhouden. Een aanrader!
Patricia Lems
Haaksbergen